Autorská práva

Všechny texty zde publikované podléhají autorským právům.
Zákaz kopírování či šíření bez vědomí a souhlasu autora.

neděle 1. března 2015

To se stávat nemá a nebude

Večer po baráku, RPG datum 29. 11. 2014

Tom se procházel po prostranství za velkým továrním domem, kam se dostal zadním východem. V prstech svíral cigaretu, kterou si ovšem ještě nezapálil. Nechtěl jimi plýtvat, dnes už měl dvě a jednu věnoval Olliemu, v krabičce už mu jich zůstávalo jen pět – s touhle, co teď žmoulal v prstech, šest. A musel s tím vyžít alespoň do konce týdne, nemohl si dovolit kupovat další cigarety, protože by pak neměl dost peněz na jídlo. Nehledě na to, že začala být pořádná zima, takže se brzy bude muset vydat shánět nějaké teplejší oblečení.
            Na chvíli se opřel o zeď baráku, ale po pár desítkách vteřin mu začalo být chladno. Odlepil se tedy od zdi a obhlédl betonový plac, osvětlený matným, ponurým světlem, které vycházelo z baráku. Jiné světlo tam nebylo, ale to mu celkem vyhovovalo. Kdyby se ho tu někdo pokusil hledat, snadno se mohl skrýt ve stínech. Nestál o společnost, teď rozhodně ne.
            Měl za sebou zajímavý večer, i když si byl jist, že by to pozitivně zajímavým rozhodně nenazval. Odmítnout se to nedalo, ale zároveň by rád věděl, proč to Velký boss udělal – proč ho chtěl „na baráku“, jak to označil Ollie, proč chtěl, aby černovlasému mladíkovi dělal společnost, a hlavně, proč chtěl, aby se promenádoval před tím cizím chlapem, kterého nikdy předtím neviděl a sázel na to, že už ho ani nikdy neuvidí.
            Odpověď se přímo nabízela. Samozřejmě, že ho chtěl zneužít, co taky jiného. Za to, co se mu povedlo ráno. On za to ale v podstatě ani nemohl. Ten zákazník po něm chtěl jen vykouřit, jenže mu jaksi opomněl sdělit, jak a co přesně po něm chce, takže to považoval za jasné pobídnutí k tomu, že má volnou ruku… tedy v tomhle případě rty a jazyk, ale na tom zase tolik nesešlo. Zvoral to, ošklivě to zvoral a věděl to, ale zpětně už se s tím nedalo nic dělat. Odmítl se podřídit, když ho ten chlap zcela jasně naváděl s dopomocí rukou, protože se do té volnosti tak zabral, že mu prostě nechtěl ustoupit. Obrovská chyba. Nejen, že si to hezky slíznul přímo od něj, protože mu hlavu odtáhl a nekompromisně si ho vzal, přičemž jako lubrikaci použil pouze jeho vlastní sliny, ale ani mu za ten výkon nezaplatil.
            Bolelo to, šíleně to bolelo. Tomovi při tom tekly bolestné slzy a prosil ho, aby ho už pustil, dokonce si matně vzpomínal i na to, že řekl něco o tom, ať ho klidně ani neplatí, ale ať už mu nezpůsobuje víc bolesti. Zákazník svůj vrchol ale prostě chtěl, takže ho nenechal, dokud mu nenadělil předčasnou vánoční nadílku do útrob, teprve pak ho nechal jít.
            Nečekal, že se k tomu incidentu večer vrátí sám Velký boss, jak Isaacovi sám pro sebe přezdíval. Přišel za ním osobně a pozval si ho na kobereček, nemohly mu ujít pohledy ostatních kluků, které je sledovaly, když dokuřoval svou první cigaretu za tenhle den a mířil pokud možno sebejistými kroky za šéfem. Sice se zkusil sebevědomě tvářit a působit, že jde o nějakou podružnou záležitost, ale věděl, že drtivá většina těch, co to viděli, mu ten výraz nespolkla. Malér byl tušit na sto honů.
            Zkoušel se k tomu nejdřív postavit laxně, ale to černocha ani v nejmenším neuchvátilo. Chtěl po něm přesně vědět, co se dělo, a Tom se ani náhodou neodvážil říct mu celou pravdu. A tak mu z ní řekl jen půlku, to o bolestivém sexu raději vypustil. Měl takový dojem, že by to Isaac neocenil, nešel by mu chránit zadek, obrazně a v tomhle případě vlastně i doslovně, ale kdyby se dozvěděl, že si ho někdo jen tak vzal a on si ani neřekl o peníze, strhl by z něj kůži.
            Nakonec, aby si prý pamatoval, že nemá vytáčet zákazníky, mu Velký šéf odepřel příští příjem. To by ještě chápal, a kromě toho, že si vážně nebude moct do konce týdne dovolit koupit další cigarety, ho to nijak výrazně neštvalo. V podstatě ho to ani neomezovalo, tak proč by se tím měl nějak zvlášť stresovat. Mnohem větším trestem pro něj bylo už to, že si musel tu chvíli odsedět v jeho improvizované pracovně, a pak taky celý ten večer.
            Nahlásil se Olliemu, přesně jak mu bylo nakázáno, a dozvěděl se, že to znamená, že má jít dnes večer s ním. Nechápal, proč, vždyť Ollie točí už kolem roku a půl, jak mu ostatně před chvílí prozradil, a evidentně mu to jde, jak jinak by se také mohl stát šéfovým mazlíčkem? Bylo to na něm už od pohledu poznat, že ten kluk se něčím liší od všech ostatních tady. Vypadal daleko líp, působil i dojmem, že je dobře živený, vydržovaný v tom nejlepším stavu. Jemu to možná vyhovovalo, ale Tomovi by se příčilo, kdyby s ním někdo takhle zacházel. Silně mu to připomínalo lidi, co si udržovali domácí zvířátko jen proto, aby jim vynášelo prachy z výstav, a jakmile vynášet přestalo, bez milosti ho odkopli. Byl takový Isaac? Dokázal by Ollieho třeba vykopnout na ulici, kdyby se mu stalo něco, kvůli čemu už by mu nemohl vydělávat? Chvilku přemítal nad tím málem napjatějších situací, které kdy u Velkého bosse viděl, a pozvolna se k němu dostala odpověď, že nejspíš ne. Asi by ho tu nechal, aby si dál vydělával jako běžná děvka.
             Ollie měl všeho dostatek. Minimálně tedy všeho, co potřeboval pro to, aby se mohl promenádovat před kamerou. Ale co on sám? Na něm nebylo vůbec nic zvláštního, takže zprvu nechápal, proč ho tam chce. Teprve, když se nad tím vážněji zamyslel, si uvědomil, že se mu ta představa sexu před kamerou vlastně nelíbí. Nechtěl to udělat, nechtěl tam jít, ale slovo Velkého bosse pro něj bylo zákonem a on musel spolknout veškerou nechuť. Cosi ho přinutilo myslet si, že to snad Isaac ví, že ho má přečteného a že tohle udělal proto, aby ho opravdu nepříjemně potrestal. Sám musel velice dobře vědět, že jeden příjem ho zas tolik nevytrhne, ostatně to záleželo na tom, kolik zákazníků za ten den bude mít, a to už bylo čistě na něm.
            Měl dost důvodů myslet si, že ho chtěl před kameru jen kvůli potrestání, a to docela vynalézavým způsobem. Tomovi se to příčilo. Prostituce obecně, to, co dělal vlastně už skoro rok, mu až tolik nevadila – byla to práce jako každá jiná, a vydělal si v tom stejně málo jako kdekoli jinde. Jistým způsobem to bylo osobní, zákazník k němu přišel, zaplatil mu za služby a ty mu on poskytl. Jenže točit porno, to byla věc jiná. Znamenalo to předvádět se před kamerou a nechat producenty, aby těla herců, pokud se jim tak ještě dalo říkat, prodávali, jak se jim zlíbilo. Jasně, vynášelo to daleko víc a to on musel uznat, tenhle fakt se prostě nedal jen tak přehlížet, stejně jako to, jak Ollie vypadal vedle ostatních kluků. Však to šlo ruku v ruce. Jenže prodávat se lidem, které ani neviděl, to mu přišlo jaksi zvrácené. Nehledě na to, že sex považoval jistým způsobem za docela osobní věc – i když byl se zákazníkem, tak to bylo v soukromí a nebyl u toho nikdo třetí, alespoň ne nikdo, kdo by se přímo neúčastnil. A teď to měl, jak posléze zjistil, provozovat před očima kameramana, Isaaca a jisté návštěvy, chlapa, kterého nikdy předtím neviděl a sázel na to, že už ho ani nikdy neuvidí.
            Dobře, určité plus bylo, že kamera nebyla zapnutá a měla to být jen show pro zřejmě vysoce ceněnou návštěvu, ale stejně. Isaac mu tímhle počinem naprosto zboural jeho nejzakořeněnější představy o sexu. Doslova probořil hráze, které ho až doteď držely v určitých mezích, dodávaly jeho počínání nějaký stálý směr, a on se s tím teď nemohl vyrovnat.
            Co to mělo být za trest? Už chápal, že to byl trest, ostatně svědčilo o tom už to, jakým tónem mu o tom řekl v pracovně, a taky to, že mu dopředu neřekl, co ho čeká. Stále si ovšem nebyl zcela jist, co všechno o něm Isaac věděl, případně co odpozoroval. Probořením určitých podstatných ideálů, které měl snad odjakživa, dosáhl Isaac toho, že se teď cítil jako opotřebená hračka, vyhozená na ulici. Najednou si nebyl jistý ani tím, že to, co dělá, má opravdu smysl. A to, že mu Velký boss zasadil takovouhle ránu, která mu ty ideály zhroutila, bral jako ten nejkrutější trest. Nevěděl, jestli má v tomhle svém světě, ve světě zneužívání a prodávání vlastního těla, který přijal už tak dávno a byl tak dlouho jeho součástí, ještě co dělat.
            Bezradně se podíval na konec nezapálené cigarety. Povzdechl si, pak vytáhl z kapsy zapalovač a ještě tři vteřiny se rozhodoval, než jím konečně škrtl a cigaretu zapálil. Pět. Víc mu jich už nezbývalo.
            Nakonec se stejně bude muset přimotat do té šarvátky, která dneska vznikla o cigarety. Zítra zase vznikne kvůli lehkým drogám, pozítří kvůli lahvi s alkoholem. Bylo to jedno, vždycky se dalo vyhrabat víc, než pro co do toho člověk šel. Těch pět cigaret mu stačí maximálně na dva dny. Ne na čtyři, které ještě do konce týdne zbývaly.
            Rezignovaně se znovu opřel o zeď a potáhl. Zahleděl se na nebe. Dnes bylo zataženo a hvězdy vidět nebyly. Otřásl se chladem, který jím projel, ale tentokrát záda od studené stěny neodlepil. Nebyl důvod. Něco už si promyslel; přinejmenším dnešek už si nechal projít hlavou. Zítra s Olliem promluví, musí mu vyjádřit aspoň nějakou vděčnost za to, že ho celou dobu vedl a on ze sebe díky tomu nestačil udělat pitomce, i když ten večerní sex bolel. Snažil se, aby to nikdo nepoznal, zejména nechtěl, aby Ollie věděl, že to bolí. Následky z rána nejspíš budou patrné i během zítřka a on si rozhodně nechtěl představovat, co si ještě vytrpí.
            Zatím neměl důvod se vracet dovnitř, spíš měl důvod zůstat ještě chvíli venku. Teď nastal čas na to, aby úplně vypnul. Aby nechal myšlenky zaletět někam úplně jinam. Ke svojí minulosti, protože budoucnost viděl černě. K matce, protože otce neviděl nikdy. Ke svým kamarádům, které nikdy ani neměl. Pokud tedy nepočítal ty, kteří se s ním tady v továrně bavili. Znovu potáhl z cigarety a s až bolestivou dávkou frustrace sledoval, jak s popelem postupně mizí.
            Nakonec típl cigaretu, špačka, který byl tak půl milimetru před filtrem. Víc už to dokouřit ani nešlo. Oklepal se, vrazil ruce do kapes mikiny a chvilku si zaběhal na místě, aby se zahřál. Pak vyrazil na svých obvyklých několik koleček kolem dvorku, než půjde spát. Bolest se připomněla, ale zdaleka ne tak hrozně, dalo se to přežít.
Odpočítal si pravidelný počet, přidal ještě jedno navíc a zapadl do baráku. Nutně si potřeboval odpočinout. Dneska toho bylo moc a on musel být připraven, aby to zítra ráno mohlo začít zase nanovo.



3. 12. 2014 – 1:10–2:58

Žádné komentáře: